Deser serowo–truskawkowy

26 czerwca 2012, dodał: marlena1313
Artykuł zewnętrzny

Biszkopt:

szklanka mąki,
1/3 szklanki cukru,
4 jajka.

Masa serowa:

30 dag chudego białego sera,
1 homogenizowany serek waniliowy,
1 homogenizowany serek naturalny,
1 budyń waniliowy,
300 g mleka,
2 łyżki cukru.

Mus truskawkowy:

pół kg truskawek,
2 łyżki cukru.

Jak przyrządzić?

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę i zmiksować.

Ciasto przelać do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 30 minut.

Budyń ugotować z mlekiem i łyżką cukru, wystudzić.

Wszystkie serki zmiksować i połączyć z budyniem.

Truskawki zmiksować z cukrem, kilka zostawić do dekoracji.

Wystudzony biszkopt pokroić w grubą kostkę.

Szklane pucharki wyłożyć biszkoptową kostką, na to warstwa budyniowo-serowa, a na wierzchu mus truskawkowy.

Udekorować całymi truskawkami i listkami mięty.

Jak podawać?

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

file1340737155