Zupa krem ziemniaczano-jabłowo-cebulowy z rozmarynem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa krem ziemniaczano-jabłowo-cebulowy z rozmarynem

Czas : 40 minut

Składniki ;
5 średnich ziemniaków
2 jabłka
1 cebula
2 łyżki oleju z orzechów włoskich
1 łyżeczka rozmarynu
½ łyżeczki mielonego białego pieprzu
1 łyżeczka mielonego kminku
½ litra bulionu drobiowego ( może być z kostki bulionowej Knorra 0
½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
2 łyżeczki bardzo drobno pokrojonej czerwonej papryki
2 łyżeczki usiekanej natki pietruszki

Ziemniaki i jabłka obrać i pokroić w kostkę , a cebulę w piórka. Obsmażać na patelni na oleju przez 5 minut. Przełożyć do garnuszka . Zalać bulionem .Dodać rozmaryn , kminek , pieprz .Gotować 30 minut. Zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać śmietankę .Podawać posypaną natką pietruszki i papryką .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz