Sałatka z grillowanych warzyw

1 lipca 2013, dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 średnie bakłażany

4 duże papryki czerwone

3 małe pomidory (przekrojone na pół)

4 małe cebule

12 filecików anchois

2 ząbki czosnku

sól, oliwa

Przygotowanie:

Warzywa ułożyć na grillu i piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Upieczone papryki opłukać w zimnej wodzie, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić strąki w paski. Przełożyć do dużej miski. Bakłażany piec krócej – po ostudzeniu obrać ze skórki i pokroić. Cebule podzielić na pół, podobnie pomidory. Wymieszać wszystkie składniki, posolić do smaku, najlepiej gruboziarnistą solą. Polać oliwą, dodać posiekany czosnek i anchois. Sałatkę podajemy na ciepło, w formie oddzielnego dania (wersja dla wegetarian) albo jako smakowity dodatek do potraw z ryżem, dziczyzny, ryb oraz drobiu.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.