Frytki w dwóch wersjach

31 marca 2011,
dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

…czyli z klasycznych ziemniaków i batatów-idealny dodatek do mięs.

3 ziemniaki klasyczne

2 bataty (słodkie ziemniaki o pomarańczowej barwie)

olej słonecznikowy

sól, chili w proszku

Wszystkie ziemniaki obrać, pokroić w słupki-jak na frytki. Rozgrzać olej w głębokiej patelni lub frytkownicy. Smażyć na złocisty, brązowawy kolor. Gotowe odcedzić z nadmiaru tłuszczu na papierze lub bibule. Posypać solą i chili. Podawać z keczupem i sosem czosnkowym:)

file1301592793



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...