Ziemniaki po chilijsku

1 kwietnia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • garść startego sera żółtego
  • 3 łyzki pestek dyni
  • 2 cebule
  • sok z cytryny
  • skórka z cytryny
  • sól, pieprz
  • 1/2 szkl.mleka
  • 1/2 szkl.śmietanki
  • 3 łyżki oliwy
  • posiekana natka pietruszki
  • ostra papryczka chili

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Cebule drobno posiekać i zeszklic na tłuszczu. Zalać mlekiem, zagotować na małym ogniu stale mieszając. Dodać starty ser, śmietankę, skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem lub papryką, podgrzewać jeszcze przez chwilę nie dopuszczając do wrzeniaa. Ziemniaki ułozyc do natłuszczonej formy do zapiekania, posypać posiekanymi pestkami dyni i plać sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 min. Przed podaniem posypać natką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺