Zapiekane banany z lodami

7 lipca 2011, dodał: vk
Artykuł zewnętrzny

Danie wspaniałe na imprezę nie tylko dziecięcą, uwierzcie mi, że niejeden dorosły chętnie skusi się na taki wymyślny deser :-)


składniki:

– kilka bananów

– cynamon

– cukier puder

– łyżka masła

Rozgrzewamy piekarnik do 200st. C, blaszkę smarujemy masłem i układamy na niej banany przekrojone na pół (wzdłuż), posypujemy cukrem pudrem i cynamonem, zapiekamy ok. 30 min.

W gorące dni polecam podawać banany z ulubionymi lodami, w te chłodniejsze – z bitą śmietaną.

Wszystkiego słodkiego! ;-)

rada Gośki: dodatkowo można banany skropić ajerkoniakiem, polać roztopioną czekoladą, posypać wiórkami, migdałami lub startą skórką pomarańczy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz