Sztuka gotowania

22 października 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Powszechnie wiadomo, że odpowiednio zbilansowane, racjonalne i przygotowane posiłki mają wpływ nie tylko na zdrowie człowieka i i jego sylwetkę, ale przede wszystkim na samopoczucie. W ostatnich latach ogromną popularnością cieszą dietetyczne potrawy, pozwalające zachować szczupłą sylwetkę oraz poprawić przemianę materii. Prawidłowe przyrządzenie poszczególnych dań stanowi jednak prawdziwą sztukę i wyzwanie.

 

photo1

 

Błędy w przygotowywaniu posiłków

 

Zdecydowana większość osób bowiem zwykle nieświadomie w trakcie gotowania popełnia wiele wręcz niewybaczalnych błędów takich jak: zbyt długi czas gotowania, smażenie w zbyt dużej ilości tłuszczu, dodawanie nadmiernej ilości wody i soli, co w efekcie sprawia, że produkty tracą nie tylko swój naturalny smak, ale przede wszystkim witaminy i składniki mineralne, niezbędne do zachowania wigoru, witalności, energii oraz zdrowia. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, jak istotną rolę w procesie przyrządzania posiłków odgrywają naczynia i garnki, które odpowiednio dopasowane mają ogromny na smak poszczególnych potraw, stan zdrowia oraz jakość przygotowywanych potraw. Odpowiednie garnki i naczynia, wykonane z wysokiej jakości materiałów są bowiem kluczem sukcesu każdego kucharza lub gospodyni domowej.

141387537951192400

 

Klucz do sukcesu

 

W zdecydowanej większości polskich domów królują zwykłe, tanie naczynia i garnki dostępne w każdym hiepermarkecie, które jednak bardzo szybko zużywają się i niszczą, powodując, że produkty nie tylko tracą witaminy i minerały, ale są niesmaczne, rozgotowane lub tłuste. Co więcej często w wyniku zużycia czy łuszczenia się emalii do pożywienia przenikają trujące i niebezpieczne dla zdrowia substancje chemiczne. Dobrej jakości naczynia, takie jak chociażby garnki marki Philipiak, pozwalają w prosty i szybki sposób przygotować pełnowartościowy posiłek, bogaty w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu witaminy i minerały. Dzięki temu poszczególne produkty spożywcze i warzywa zachowują swoje naturalne substancje odżywcze, a ich wyjątkowy i niepowtarzalny smak zostaje podkreślony. W garnkach wykonanych w wysokiej jakości stali szlachetnej, można gotować bez użycia wody, soli, a nawet smażyć bez tłuszczu, dzięki czemu potrawy są lekkostrawne i niskokaloryczne.

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz