Smażone ziemniaczki z kiełbaskami i kiełkami rzodkiewki

6 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

500 g ziemniaków

300 g franków wędzonych

50 g kiełków rzodkiewki

2 filety anchois

30 g sera pleśniowego blue

1 ząbek czosnku

kawałek imbiru

sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma, papryka ostra

  • ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach,
  • studzimy, obieramy, mniejsze kroimy na pół, większe na cztery,
  • kiełbaski kroimy w kawałki, obsmażymy na oliwie, zdejmujemy z patelni,
  • na tłuszczu pozostałym ze smażenia rumienimy pokrojony w plasterki czosnek i imbir,
  • dodajemy ziemniaki i chwilę je smażymy, następnie dodajemy kiełbaski, pokrojone anchois i przyprawy, delikatnie mieszamy,
  • zdejmujemy z ognia, dodajemy kiełki ( część zostawiamy do dekoracji) mieszamy,
  • rozkładamy na talerze, posypujemy pokruszonym serem i resztą kiełków

file1267894790



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz