Ryżowe klopsiki z kurczakiem

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 szklanki ryżu
2 piersi kurczaka
2 szklanki mleka
2 szklanki wody
4 jajka

1/2 papryczki chilli
2 łyżki miodu
olej
sól
Przygotowanie:
Mleko zagotować z osoloną wodą, wsypać ryż i gotować do miękkości.Ostudzić.Piersi kurczaka pokroić w kostkę/16 sztuk/ i zamarynować w drobno pokrojonej papryczce chilli połączonej z  miodem.Ryż utrzeć z 2 jajkami i podzielić na 16 kulek.Do każdej włożyć kawałek surowego mięsa.Kulki ryżowe obtoczyć w pozostałych jajkach i smażyć w głębokim tłuszczu.Podawać na gorąco.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz