Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie cytrusowym

12 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

400 g filetów z kurczaka

1 garść świeżych liści szpinaku

sok z jednej limonki i 1/2 pomarańczy

1/2 szklanki wody

łyżka mąki

łyżeczka oliwy z oliwek

łyżeczka musztardy francuskiej

sól, pieprz, curry, papryka słodka

Sposób przygotowania:

  • filety przecinamy na płasko, rozbijamy je lekko,
  • przyprawiamy solą, pieprzem, curry, papryką, oliwą i sokiem z połówki limonki i ćwiartki pomarańczy,
  • odstawiamy na parę min do lodówki,
  • szpinak zalewamy wrzątkiem na min., odcedzamy,
  • filety smarujemy delikatnie musztardą, układamy na każdym po kilka listków szpinaku,
  • zawijamy, spinamy wykałaczkami,
  • filety obtaczamy w mącę i obsmażamy,
  • dodajemy łyżeczkę mąki zasmażamy następnie 1/2 szklanki wody i sok z pozostałych cytrusów,
  • przyprawiamy i dusimy pod przykryciem 10-15 min.

file1268382257



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz