Kiszka znad ogniska ;)

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 kaszanek (w cienkim jelicie)

1 kg pieczarek

½ kg cebuli

1/3 szklanki oleju

1 łyżka wegety

1 łyżka pieprzu ziołowego

1 łyżka czosnkowej przyprawy do grilla

Wykonanie:

Pieczarki kroimy w plastry o grubości ok. 3 mm, cebulę w piórka. Żeliwny garnek smarujemy wewnątrz dokładnie olejem, resztę oleju wylewamy na dno. Cebulę mieszamy z wegetą i wrzucamy do garnka. Następnie wkładamy tam wymieszane z pieprzem ziołowym plasterki pieczarek. Na górze układamy kaszanki, posypujemy je przyprawą do grilla. Garnek przykrywamy, stawiamy nad żarem z ogniska i zapiekamy przez 20 minut.

Jeżeli ktoś nie ma żeliwnego garnka – potrawę tą można zrobić w aluminiowych foremkach do pieczenia keksów. Robimy tam porcje 1-osobowe. Zakrywamy foremki folią aluminiową i zapiekamy na grillu.

Smacznego!

file1256827275



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz