Kaszanka z cebulą i prawdziwkami

6 września 2012, dodał: doowa
Artykuł zewnętrzny

To bardzo nietypowe danie ale jakże pyszne.

Kaszanka z cebulką i piaskowcem modrzakiem.


Składniki:

  • 2 prawdziwki – jakie macie
  • 3 laski kaszanki
  • 2 cebulki
  • sól
  • pieprz
  • masło do smażenia

Grzyby oczyścić, umyć i pokroić na kawalki.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić na nie pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie dodać grzyby i smażyć pod przykryciem aż będą miękkie jakieś 10 minut.
Potem dodać kaszankę bez osłonki i ponownie przykryć patelnię.
Kaszanka zmięknie i będzie można ją wymieszać z grzybami.
Do tego pajda chleba i jedzonko gotowe.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz