Żurek z pieczarkami

22 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • wywar z włoszczyzny
  • cebula
  • pieczarki
  • olej
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • żur
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • Ugotować wywar z włoszczyzny i cebuli i przecedzić. Włożyć pieczarki pokrajane i podsmażone na oleju. Dodać liść laurowy, ziele angielskie.
    Gotować 10 minut i wlać żur (na 1 l wody 0,5 l żuru), zagotować. Przyprawić roztartym czosnkiem z solą i pieprzem.

    Zobacz również:

    Diabelski kociołek

    Jesienny kociołek z zacierkami

    Gorący kociołek meksykański

    Rozgrzewający kociołek na zimę

    Jednogarnkowe danie z fasoli i ziemniaków

    Żurek z pieczarkami na zakwasie