Jednogarnkowe danie z fasoli i ziemniaków | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jednogarnkowe danie z fasoli i ziemniaków

9 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 40 dag białej fasoli
– 20 dag wędzonki
– listek laurowy
– 3 marchewki
– 3 ziemniaki
– szczypta tymianku
– szczypta majeranku
– 2 kostki rosołowe
– 2 jabłka
– natka pietruszki

Fasolę umyć i namoczyć poprzedniego dnia. Do fasoli dodać wędzonkę, listek laurowy i gotować. Po około 45 minutach (fasola powinna być miękka) dodać do garnka umytą oskrobaną i pokrajaną w talarki marchew, obrane, pokrajane w kostkę ziemniaki, tymianek, majeranek, kostki rosołowe. Na 15 minut przed końcem gotowania wrzucić do garnka obrane ze skórki ćwiartki jabłek, wędzonkę wyjąć z rondla, pokroić w plasterki i dodać do garnka. Ja wole ją jednak przesmażyć na patelni a dopiero potem gotować.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz