Jednogarnkowe danie z fasoli i ziemniaków

9 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 40 dag białej fasoli
– 20 dag wędzonki
– listek laurowy
– 3 marchewki
– 3 ziemniaki
– szczypta tymianku
– szczypta majeranku
– 2 kostki rosołowe
– 2 jabłka
– natka pietruszki

Fasolę umyć i namoczyć poprzedniego dnia. Do fasoli dodać wędzonkę, listek laurowy i gotować. Po około 45 minutach (fasola powinna być miękka) dodać do garnka umytą oskrobaną i pokrajaną w talarki marchew, obrane, pokrajane w kostkę ziemniaki, tymianek, majeranek, kostki rosołowe. Na 15 minut przed końcem gotowania wrzucić do garnka obrane ze skórki ćwiartki jabłek, wędzonkę wyjąć z rondla, pokroić w plasterki i dodać do garnka. Ja wole ją jednak przesmażyć na patelni a dopiero potem gotować.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...