Gorący kociołek meksykański

28 listopada 2018,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

 

  • kiełbasa wędzona – 1 laska lub pół kilograma wieprzowiny
  • puszka kukurydzy
  • 2 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • bulion 0,75 litra
  • fasolka szparagowa
  • 2 marchewki
  • fasola czerwona
  • puszka pomidorów
  • papryczka chili
  • koperek lub natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • przyprawy: kmin, kurkuma, papryka ostra, pieprz

Na patelni rozgrzać olej, usmażyć cebulkę, paprykę, marchewkę, dodać kiełbasę lub pokrojone w kostkę mięso. W osobnym garnku ugotować fasolkę szparagową. Wszystko to zalać bulionem, dodać przyprawy, czosnek, na sam koniec posypać koperkiem lub natka pietruszki, gotować około 30 minut. Gorąca rozgrzewająca zupa na jesienne długie wieczory.

 

Zobacz również:

  1. Diabelski kociołek

  2. Jesienny kociołek z zacierkami

  3. Gorący kociołek meksykański

  4. Rozgrzewający kociołek na zimę

  5. Jednogarnkowe danie z fasoli i ziemniaków

  6. Kociołek cygański

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...