Żurek w chlebie

26 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Smaczny żurek w chlebie.

  • chlebek okrągły mały 3 szt
  • Żurek w butelce ewentualnie w torebce
  • włoszczyzna 1/2 pęczka
  • kiełbasa 30 dkg
  • śmietana 1/2 szklanki
  • majeranek
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy

Z chleba skroić wierzch (można zamówić specjalny chleb w piekarni) lub kupić w markecie, wydrążyć  środek.Ugotować  żurek, kiełbasę pokroić drobno, zalać wodą, zagotować, dodać listek,czosnek i przyprawy ,  gotować 15 min z włoszczyzną (włoszczyznę kroimy na kawałki, potem wyjmujemy)  rozrobić żurek wg przepisu, wlać zagotować, zaprawić majerankiem i śmietaną.Wlać  żurek do chleba i od razu podawać.

Smacznego.

file1267139815



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz