Zupa z zielonych szparagów z ryżem

17 lipca 2011, dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

Potrzebuję 1/2 kg zielonych szparagów. Odcinam im czubki (ok. 5 cm) i blanszuję 4 minuty w osolonej wodzie. Hartuję w zimnej, odsączam. Resztę szparagów kroję na małe kawałki. 1/2 cebuli należy drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła, dodaję pokrojone szparagi, lekko podsmażam. 2 kostki rosołowe rozpuszczam w 1,5 l wrzątku. Rosołem zalewam cebulę i szparagi i gotuję. Zmniejszam ogień i gotuję do miękkości. Miksuję zupę. Dodaję 1/2 szklanki 18%  śmietany, doprawiam solą i pieprzem, zagotowuję. Przed podaniem dodaję ugotowany ryż i czubki szparagów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺