Zupa pomidorowo-paprykowa z pizzetkami

6 lutego 2011, dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Pomidory passata 3 puszki
Papryka czerwona 3 szt.
Marchew, pietruszka, cebula, czosnek,
Papryka w proszku ostra,
Bazylia świeża

Przygotowanie:
Z włoszczyzny przygotowujemy bulion, dodajemy pomidory. Cebulę i czosnek przesmażamy na oleju. Paprykę pieczemy w folii aluminiowej i zdejmujemy twardą skórę. Miksujemy ją na krem z cebulą przesmażoną i dodajemy do naszej zupy.

Pizzetki

Składniki:

Mąka 3 szklanki
Drożdże 15g
Natka pietruszki, koperek, szynka wędzona

Przygotowanie:

Z w/w składników przygotowujemy ciasto o konsystencji bardzo gęstej śmietany. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojoną natkę, koperek i szynkę. I jeszcze raz pozwalamy na wyrośnięcie ciasta. Smażymy na głębokim tłuszczu i podajemy z naszą aromatyczną zupą.
Pizzetki są przepyszne. Nadają się również jako smaczne przekąski.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz