Kapuśniak z mięsem i wędzonką

6 lutego 2011, dodał: Monia_82
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Kapusta kiszona 1 kg
Kapusta włoska 1 szt
Łopatka wieprzowa 1 kg
Wędzona szynka 200g
liść laurowy
ziele angielskie
majeranek
marchewka
pietruszka
seler

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną gotujemy w garnku z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego, kminku oraz majeranku do miękkości. Liście włoskiej kapusty pozbywamy twardych części i targamy na małe kawałki. Na oleju przesmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso pokrojone w kostkę, wędzoną szynkę oraz marchewkę, pietruszkę oraz seler. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy porwane liście kapusty włoskiej. Do mięsa dodajemy ugotowaną kapustę kiszoną wraz z częścią wody z gotowania. Na koniec jeszcze pomidory pokrojone w kostkę i natkę pietruszki. Zupa powinna być gęsta niemalże jak gulasz.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz