Omlet szaleńca

6 lutego 2011, dodał: jolinka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 jaj

papryka czerwona

papryka żółta

1 cebula – mała

6 pieczarek

4 plastry bekonu

sól i pieprz

Wszystkie składniki pokroić w paski. Bekon usmażyć na łyżce oliwy na chrupiący sucharek. Odłożyć na talerzyk. Na tłuszczu z bekonu wrzucić i usmażyć wszystkie składniki. Smażyć jakieś 4-5 minut. Wrzucić boczek i wlać rozbełtane jaja. Zwiększyć ogień,by omlet pięknie się podpiekł od spodu. Przewrócić na drugą stronę delikatnie. Po usmażeniu zsunąć na talerz i podawać od razu gorący.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺