Zupa meksykańska

18 października 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

zupa

składniki:

– 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 30 dag pieczarek
– 2 cebule
– 2 słoiki gotowego sosu meksykańskiego (z kukurydzą i groszkiem)
– jajo
– olej
– ulubione przyprawy (papryka, pieprz, chili, bazylia)

przygotowanie:

Cebulkę podsmażyć z pieczarkami na oleju, do garnka wlać sos meksykański, dodać pieczarki oraz cebulę, zalać 2 litrami wody. Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy, uformować małe kuleczki i smażyć na oleju. Dodać do zupy, przyprawić do smaku. Można ewentualnie dodać puszkę czerwonej fasoli. Zupy wychodzi olbrzymi gar dla około 10 osób. Zamiast mięsa mielonego można tez dodać podsmażone kawałeczki surowej kiełbasy lub kiełbaski chorizo. Jeśli nie masz gotowego sosu meksykańskiego, zamiast niego dodaj puszkę pomidorów z puszki, puszkę groszku (może też być mrożony) i kukurydzę.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...