Zupa meksykańska

18 października 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

zupa

składniki:

– 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 30 dag pieczarek
– 2 cebule
– 2 słoiki gotowego sosu meksykańskiego (z kukurydzą i groszkiem)
– jajo
– olej
– ulubione przyprawy (papryka, pieprz, chili, bazylia)

przygotowanie:

Cebulkę podsmażyć z pieczarkami na oleju, do garnka wlać sos meksykański, dodać pieczarki oraz cebulę, zalać 2 litrami wody. Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy, uformować małe kuleczki i smażyć na oleju. Dodać do zupy, przyprawić do smaku. Można ewentualnie dodać puszkę czerwonej fasoli. Zupy wychodzi olbrzymi gar dla około 10 osób. Zamiast mięsa mielonego można tez dodać podsmażone kawałeczki surowej kiełbasy lub kiełbaski chorizo. Jeśli nie masz gotowego sosu meksykańskiego, zamiast niego dodaj puszkę pomidorów z puszki, puszkę groszku (może też być mrożony) i kukurydzę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zupa meksykańska

  1. avatar Kizia Mizia pisze:

    Ja robiłam tę zupkę, dodałam jeszcze czerwoną fasolkę jest lepsza, ale groszku już nie dodawałam. Ta zupa jest przepyszna: bardzo treściwa, gęsta idealna na wieczory zimowe.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...