Zupa meksykańska

18 października 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

zupa

składniki:

– 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 30 dag pieczarek
– 2 cebule
– 2 słoiki gotowego sosu meksykańskiego (z kukurydzą i groszkiem)
– jajo
– olej
– ulubione przyprawy (papryka, pieprz, chili, bazylia)

przygotowanie:

Cebulkę podsmażyć z pieczarkami na oleju, do garnka wlać sos meksykański, dodać pieczarki oraz cebulę, zalać 2 litrami wody. Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy, uformować małe kuleczki i smażyć na oleju. Dodać do zupy, przyprawić do smaku. Można ewentualnie dodać puszkę czerwonej fasoli. Zupy wychodzi olbrzymi gar dla około 10 osób. Zamiast mięsa mielonego można tez dodać podsmażone kawałeczki surowej kiełbasy lub kiełbaski chorizo. Jeśli nie masz gotowego sosu meksykańskiego, zamiast niego dodaj puszkę pomidorów z puszki, puszkę groszku (może też być mrożony) i kukurydzę.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D