Zupa meksykańska

18 października 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

zupa

składniki:

– 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 30 dag pieczarek
– 2 cebule
– 2 słoiki gotowego sosu meksykańskiego (z kukurydzą i groszkiem)
– jajo
– olej
– ulubione przyprawy (papryka, pieprz, chili, bazylia)

przygotowanie:

Cebulkę podsmażyć z pieczarkami na oleju, do garnka wlać sos meksykański, dodać pieczarki oraz cebulę, zalać 2 litrami wody. Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy, uformować małe kuleczki i smażyć na oleju. Dodać do zupy, przyprawić do smaku. Można ewentualnie dodać puszkę czerwonej fasoli. Zupy wychodzi olbrzymi gar dla około 10 osób. Zamiast mięsa mielonego można tez dodać podsmażone kawałeczki surowej kiełbasy lub kiełbaski chorizo. Jeśli nie masz gotowego sosu meksykańskiego, zamiast niego dodaj puszkę pomidorów z puszki, puszkę groszku (może też być mrożony) i kukurydzę.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.