Zupa czosnkowo-śmietanowa z ciabattą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa czosnkowo-śmietanowa z ciabattą

19 września 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

zupka czo

składniki:
– 3 – 4 ząbki czosnku
– cebula czosnkowa (ta biała)
– 3 ziemniaki pokrojone w kostkę
– śmietanka 36 % 100 ml
– natka pietruszki
– ciabatka lub bułeczka
– masło klarowane
– duży śmietankowy serek topiony
– kostka rosołowa drobiowa
– por – niekoniecznie
Na maśle podsmaż pokrojony w kosteczkę czosnek i cebulkę. Smaż chwilkę, dodaj posiekany mały por. Do garnak wlej litr wody, dodaj kostkę, składniki z patelni, ziemniaki i całość gotuj około 30 minut. Na koniec dodać serek, śmietankę, całość można zblendować na gładki krem. Na koniec przygotuj grzanki – ja dodaję pourywane kawałeczki ciabatty  (podpatrzone we włoskiej kuchni). Posyp natką pietruszki. PYCHA!!!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...