Zupa czosnkowo-śmietanowa z ciabattą

19 września 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

zupka czo

składniki:
– 3 – 4 ząbki czosnku
– cebula czosnkowa (ta biała)
– 3 ziemniaki pokrojone w kostkę
– śmietanka 36 % 100 ml
– natka pietruszki
– ciabatka lub bułeczka
– masło klarowane
– duży śmietankowy serek topiony
– kostka rosołowa drobiowa
– por – niekoniecznie
Na maśle podsmaż pokrojony w kosteczkę czosnek i cebulkę. Smaż chwilkę, dodaj posiekany mały por. Do garnak wlej litr wody, dodaj kostkę, składniki z patelni, ziemniaki i całość gotuj około 30 minut. Na koniec dodać serek, śmietankę, całość można zblendować na gładki krem. Na koniec przygotuj grzanki – ja dodaję pourywane kawałeczki ciabatty  (podpatrzone we włoskiej kuchni). Posyp natką pietruszki. PYCHA!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...