Zupa czosnkowo-śmietanowa z ciabattą

19 września 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

zupka czo

składniki:
– 3 – 4 ząbki czosnku
– cebula czosnkowa (ta biała)
– 3 ziemniaki pokrojone w kostkę
– śmietanka 36 % 100 ml
– natka pietruszki
– ciabatka lub bułeczka
– masło klarowane
– duży śmietankowy serek topiony
– kostka rosołowa drobiowa
– por – niekoniecznie
Na maśle podsmaż pokrojony w kosteczkę czosnek i cebulkę. Smaż chwilkę, dodaj posiekany mały por. Do garnak wlej litr wody, dodaj kostkę, składniki z patelni, ziemniaki i całość gotuj około 30 minut. Na koniec dodać serek, śmietankę, całość można zblendować na gładki krem. Na koniec przygotuj grzanki – ja dodaję pourywane kawałeczki ciabatty  (podpatrzone we włoskiej kuchni). Posyp natką pietruszki. PYCHA!!!



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...