Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa czereśniowa z kaszą jaglaną

1 lipca 2012, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

50 dag czereśni

70 ml śmietany 18 %

1 wiśniowy kisiel na 1 kubek

cukier

1/3 szklanki kaszy jaglanej

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czereśnie dokładnie myjemy, usuwamy ogonki i drylujemy (możemy również użyć czereśni niedrylowanych, ale mój mąż takich nie lubi, więc specjalnie dla niego usunęłam pestki). Zalewamy litrem wody. Gotujemy do miękkości, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku cukrem. Możemy zagęścić kisielem, który bezpośrednio wsypujemy do gorącej zupy i dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą jaglaną.

file1341174394



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...