Zupa brokułowa

23 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Brokuły
  • 2 pory
  • 1-2 szklanki bulionu
  • Śmietana
  • Płatki migdałowe
  • sól/pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły ugotować na parze by zachowały jasnozielony kolor, w rondelku podsmażyć pokrojone pory, zalać bulionem i gotować 10 minut do miękkości. Dodać brokuły i zmiksować. Przyprawić do smaku. Na wierzchu powinien być kleks śmietany i duża szczypta płatków migdałowych.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...