Zupa brokułowa

23 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Brokuły
  • 2 pory
  • 1-2 szklanki bulionu
  • Śmietana
  • Płatki migdałowe
  • sól/pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły ugotować na parze by zachowały jasnozielony kolor, w rondelku podsmażyć pokrojone pory, zalać bulionem i gotować 10 minut do miękkości. Dodać brokuły i zmiksować. Przyprawić do smaku. Na wierzchu powinien być kleks śmietany i duża szczypta płatków migdałowych.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...