Zupa brokułowa

23 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Brokuły
  • 2 pory
  • 1-2 szklanki bulionu
  • Śmietana
  • Płatki migdałowe
  • sól/pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły ugotować na parze by zachowały jasnozielony kolor, w rondelku podsmażyć pokrojone pory, zalać bulionem i gotować 10 minut do miękkości. Dodać brokuły i zmiksować. Przyprawić do smaku. Na wierzchu powinien być kleks śmietany i duża szczypta płatków migdałowych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...