Ziemniaczane kotleciki z brukselką i bekonem

2 października 2013, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kg ziemniaków
15 dag bekonu
20 dag brukselki
2 cebule
1 łyżka masła
3 łyżki mąki
pieprz biały
1 jajko
bułka tarta do obtaczania kotlecików

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Na maśle podsmażyć cebulę, bekon i liśćmi brukselki. Połączyć warzywa z rozgniecionymi widelcem ziemniakami. Całość wymieszać, dodając mąkę i jajko. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Ułożyć na blasze, na papierze do pieczenia. Podgrzewać w piekarniku przez 5 min., tuż przed podaniem. Podawać z sałatkami lub surówkami – wg upodobań.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...