Ziemniaczane kotleciki z brukselką i bekonem

2 października 2013, dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kg ziemniaków
15 dag bekonu
20 dag brukselki
2 cebule
1 łyżka masła
3 łyżki mąki
pieprz biały
1 jajko
bułka tarta do obtaczania kotlecików

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Na maśle podsmażyć cebulę, bekon i liśćmi brukselki. Połączyć warzywa z rozgniecionymi widelcem ziemniakami. Całość wymieszać, dodając mąkę i jajko. Doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Ułożyć na blasze, na papierze do pieczenia. Podgrzewać w piekarniku przez 5 min., tuż przed podaniem. Podawać z sałatkami lub surówkami – wg upodobań.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...