Zawijaski szynkowo- serowe w galarecie

20 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Smakowita przekąska w galarecie .

Czas : ½ godziny + zastyganie galaretki

Składniki :

4 pasterki szynki konserwowej ( prostokątnej w kształcie )

4 plasterki żółtego sera ( wielkości jak plastry szynki )

8 łyżeczek sera topionego kremowego

4 łyżeczki pokrojonego w drobna kosteczkę ogórka

4 łyżeczki pokrojonej w drobna kosteczkę czerwonej papryki

1 szklanka rosołu drobiowego

1,5 łyżeczki żelatyny

gałązki koperku do dekoracji

Wymieszać ogórka z papryką .Plastry szynki smarować serkiem topionym ( 1 łyżeczka na plaster ) .Posypać 1 łyżeczką zmieszanego z papryką ogórka .Przykryć serem żółtym .Znów posmarować delikatnie serkiem topionym .Zwinąć w ruloniki .

Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody i rozpuścić we wrzącym rosole .

Zostawić do ostygnięcia . W jakiś pojemniczek wlać warstwę galaretki , ułożyć roladki i zalać resztą galaretki . Wstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia .Potem wyjąć i podzielić na 4 porcje . Dekorować pokrojoną w kostkę galaretką ( odkrojoną z brzegów ) i  resztą wymieszanego z papryką ogórka i gałązkami koperku .

file1269018792



FORUM - bieżące dyskusje

Szkodliwe składniki chipsów
Każde smażone danie czy przekąska zawiera akrylamid ....
Dziwne ogłoszenia
Lepsi są red pilianie co to uważają że kobiety to samo zło,...
Cienie pod oczami
Są dobre korektory w odcieniu zieleni, one świetnie maskują cienie....
Pomysł na ferie zimowe
Wisła i Polańczyk są najlepsze na feryjne wyjazdy.