Zapiekanka benedyktyńska

30 sierpnia 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Smaczne zapiekanki z wykorzystaniem przetworów kuchni benedyktyńskiej.

Składniki :

2 długie bułki maślane ( lub rogale )
8 plasterków Sera wędzonego Marty ( lub innego )
8 plasterków Sera Chedar
4 łyżeczki masła
4 łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebuli
4 łyżeczki ketchupu
4 łyżeczki suszonej bazylii

Każdą bułkę naciąć 8 razy tak by nie przeciąć spodniej skórki. W każde nacięcie włożyć po ½ łyżeczki masła. W co drugie po ½ łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebulki i ketchupu. W rozcięcia z sosem z czerwonej cebuli wsadzić Ser wędzony, a w rozcięcia z ketchupem Chedar. W każde nacięcie wsypać po ¼ łyżeczki bazylii. Wsadzić do gorącego piekarnika i zapiekać 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...