Zapiekanka benedyktyńska

30 sierpnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Smaczne zapiekanki z wykorzystaniem przetworów kuchni benedyktyńskiej.

Składniki :

2 długie bułki maślane ( lub rogale )
8 plasterków Sera wędzonego Marty ( lub innego )
8 plasterków Sera Chedar
4 łyżeczki masła
4 łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebuli
4 łyżeczki ketchupu
4 łyżeczki suszonej bazylii

Każdą bułkę naciąć 8 razy tak by nie przeciąć spodniej skórki. W każde nacięcie włożyć po ½ łyżeczki masła. W co drugie po ½ łyżeczki Sosu ksieni z czerwonej cebulki i ketchupu. W rozcięcia z sosem z czerwonej cebuli wsadzić Ser wędzony, a w rozcięcia z ketchupem Chedar. W każde nacięcie wsypać po ¼ łyżeczki bazylii. Wsadzić do gorącego piekarnika i zapiekać 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...