Zapiekanka z ziemniaków z pieczarkami i kiełbasą

2 października 2010, dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

75 dag ziemniaków,

25 dag pieczarek

2 cebule

20 dag kiełbasy

3 łyżki oleju

sól, pieprz

15 dag sera żółtego

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, ugotować w skórce, odcedzić, obrać i pokroić w plastry. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Cebulę i ziemniaki podsmażyć na oleju, dodać kiełbasę i pieczarki, smażyć 5 minut. Składniki przełożyć do formy, posolić, posypać pieprzem i startym żółtym serem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut.

file1286039076



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz