Muszle faszerowane

13 czerwca 2014, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

W osolonej wodzie ugotować makaron conchiglioni (ok. 20 minut). Przelać zimną wodą. Wystudzić.
Żółtka rozetrzeć z miękkim masłem (1 łyżeczka) na jednolitą masę. Dodać drobno posiekany czosnek, ogórki. Białko z jajka b. drobno posiekać. Wymieszać.
Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na masełku. Lekko ciepłe połączyć z masą jajeczną. Można też pokroić bardzo drobno kawałki szynki. Po wystygnięciu dodać majonez, natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku . Lekko wymieszać. Muszle napełnić farszem. Ozdobić wg uznania np. rzodkiewką i natką pietruszki.

file1277498023



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...