Muszle faszerowane

13 czerwca 2014,
dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

W osolonej wodzie ugotować makaron conchiglioni (ok. 20 minut). Przelać zimną wodą. Wystudzić.
Żółtka rozetrzeć z miękkim masłem (1 łyżeczka) na jednolitą masę. Dodać drobno posiekany czosnek, ogórki. Białko z jajka b. drobno posiekać. Wymieszać.
Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na masełku. Lekko ciepłe połączyć z masą jajeczną. Można też pokroić bardzo drobno kawałki szynki. Po wystygnięciu dodać majonez, natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku . Lekko wymieszać. Muszle napełnić farszem. Ozdobić wg uznania np. rzodkiewką i natką pietruszki.

file1277498023



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...