Muszle faszerowane

13 czerwca 2014, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

W osolonej wodzie ugotować makaron conchiglioni (ok. 20 minut). Przelać zimną wodą. Wystudzić.
Żółtka rozetrzeć z miękkim masłem (1 łyżeczka) na jednolitą masę. Dodać drobno posiekany czosnek, ogórki. Białko z jajka b. drobno posiekać. Wymieszać.
Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na masełku. Lekko ciepłe połączyć z masą jajeczną. Można też pokroić bardzo drobno kawałki szynki. Po wystygnięciu dodać majonez, natkę pietruszki, sól, pieprz do smaku . Lekko wymieszać. Muszle napełnić farszem. Ozdobić wg uznania np. rzodkiewką i natką pietruszki.

file1277498023



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D