Warzywno-ryżowa EKOlogiczna sałatka pyszna i zdrowa

19 maja 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki: ( kupowane w sklepie ze zdrową żywnością)

– 300-400 g brązowego ryżu bio
– 1 czerwona papryka bio
– 1 cebula bio
– 1 puszka kukurydzy bio
– 1 puszka ciecierzycy bio
– 5 jaj bio
– 5-6 ogórków konserwowych bio
– 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek bio
– 3 łyżki stołowe majonezu bio
– przyprawy bio: pieprz, sól

Przygotowanie: Ryż brązowy po ugotowaniu odsączyć i przełożyć do dużej miski. Jajka umyć i ugotować na twardo. Pokroić w drobną kostkę warzywa: paprykę, cebulę, ogórki i ostudzone jajka i przełożyć do miski z ryżem. Dołożyć odsączoną kukurydzę i ciecierzycę oraz rozdrobnione kawałki tuńczyka odsączonego z oliwy. Wszystko okrasić majonezem light bio i doprawić do smaku przyprawami wg.gustu. Ekologicznego Smacznego :)

file1305826267



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...