Warzywno-ryżowa EKOlogiczna sałatka pyszna i zdrowa
Artykuł zewnętrzny
Składniki: ( kupowane w sklepie ze zdrową żywnością)
– 300-400 g brązowego ryżu bio
– 1 czerwona papryka bio
– 1 cebula bio
– 1 puszka kukurydzy bio
– 1 puszka ciecierzycy bio
– 5 jaj bio
– 5-6 ogórków konserwowych bio
– 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek bio
– 3 łyżki stołowe majonezu bio
– przyprawy bio: pieprz, sól
Przygotowanie: Ryż brązowy po ugotowaniu odsączyć i przełożyć do dużej miski. Jajka umyć i ugotować na twardo. Pokroić w drobną kostkę warzywa: paprykę, cebulę, ogórki i ostudzone jajka i przełożyć do miski z ryżem. Dołożyć odsączoną kukurydzę i ciecierzycę oraz rozdrobnione kawałki tuńczyka odsączonego z oliwy. Wszystko okrasić majonezem light bio i doprawić do smaku przyprawami wg.gustu. Ekologicznego Smacznego :)