Warzywno-ryżowa EKOlogiczna sałatka pyszna i zdrowa

19 maja 2011,
dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki: ( kupowane w sklepie ze zdrową żywnością)

– 300-400 g brązowego ryżu bio
– 1 czerwona papryka bio
– 1 cebula bio
– 1 puszka kukurydzy bio
– 1 puszka ciecierzycy bio
– 5 jaj bio
– 5-6 ogórków konserwowych bio
– 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek bio
– 3 łyżki stołowe majonezu bio
– przyprawy bio: pieprz, sól

Przygotowanie: Ryż brązowy po ugotowaniu odsączyć i przełożyć do dużej miski. Jajka umyć i ugotować na twardo. Pokroić w drobną kostkę warzywa: paprykę, cebulę, ogórki i ostudzone jajka i przełożyć do miski z ryżem. Dołożyć odsączoną kukurydzę i ciecierzycę oraz rozdrobnione kawałki tuńczyka odsączonego z oliwy. Wszystko okrasić majonezem light bio i doprawić do smaku przyprawami wg.gustu. Ekologicznego Smacznego :)

file1305826267



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...