Warzywa do obiadu w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
marchew 3 sztuki
bulion 2 szklanki
koncentrat pomidorowy wg uznania
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
kalafior 1/2 sztuki
cukinia 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Warzywa umyć, oczyścić, pokroić. Marchew pokroić w plasterki, cukinię w dużą kostkę, kalafiora podzielić na różyczki, cebulę pokroić w piórka. Olej rozgrzać, podsmażyć cebulę, dodać marchew podlać trochę bulionem i dusić około 10 minut. Dodać kalafior, paprykę i cukinię, dodać resztę bulionu z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić do miękkości warzyw.