Szybka i zdrowa zupa jarzynowa

15 czerwca 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki na zupę:

– torebka mrożonych warzyw
– 5 ziemniaków
– kubek śmietany 12%
– łyżeczka suszonego oregano
– łyżka mąki
– sól, pieprz

Wykonanie:

Zagotować litr wody. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Do gotującej się wody wrzucić ziemniaki i mrożonkę warzywną. Całość doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować zupę ok. 10-15 minut. Śmietanę wlać do wysokiego naczynia, dolać 150 ml gorącej zupy, dosypać mąkę. Całość zmiksować na gładki krem, dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano. Zupa doskonale smakuje pasypana natką pietruszki oraz koperkiem.
Można podawać z ciemnym pieczywem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz