URODA I ZDROWIE

Szpinak z cieciorką

29 czerwca 2010, dodał: Kasiula

składniki;

500 gram cieciorki
500 gram szpinaku
duża cebula
4 goździki
łyżeczka czerwonej papryki
pół pęczka natki pietruszki
listek laurowy
olej, czosnek

Cieciorkę namoczyć w wodzie przez noc, potem zalać gorącą wodą, cebulkę obrać, opłukać, naszpikować goździkami i włożyć do garnka z ciecierzycą. Dodać nieobrane ząbki czosnku, listek laurowy i pietruszkę, osolić i gotować około 4 godzin, dolewając wodę. Po 3 godzinach gotowania ciecierzycy dodać szpinak i gotować jeszcze przez godzinę. Ugotowaną ciecierzycę odcedzić, wyjąć ząbki czosnku, cebule i listek. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać łyżeczkę papryki, dodać cieciorkę ze szpinakiem i smażyć około 4 minuty.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

BIO-Kosmetyki naturalne.
Na mnie dobrze działa seria z śliwką kakadu, mango i jaśminem. Stworzone...
Termometr
Ja mam termometr innoGio giofast gio-515, fajnie działa, dobrze i szybko mierzy. Każda...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...
Problem ze wzwodem
Bywa, że problem sam mija jak się zmieni partnerkę na młodszą i ładniejszą;)