URODA I ZDROWIE

Szpinak z cieciorką

29 czerwca 2010, dodał: Kasiula

składniki;

500 gram cieciorki
500 gram szpinaku
duża cebula
4 goździki
łyżeczka czerwonej papryki
pół pęczka natki pietruszki
listek laurowy
olej, czosnek

Cieciorkę namoczyć w wodzie przez noc, potem zalać gorącą wodą, cebulkę obrać, opłukać, naszpikować goździkami i włożyć do garnka z ciecierzycą. Dodać nieobrane ząbki czosnku, listek laurowy i pietruszkę, osolić i gotować około 4 godzin, dolewając wodę. Po 3 godzinach gotowania ciecierzycy dodać szpinak i gotować jeszcze przez godzinę. Ugotowaną ciecierzycę odcedzić, wyjąć ząbki czosnku, cebule i listek. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać łyżeczkę papryki, dodać cieciorkę ze szpinakiem i smażyć około 4 minuty.


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zaniedbane stopy :(
Polecam artykuł na temat pielęgnacji stóp, tak, żeby wstydu nie było ;) https://ortomedicum.pl/jak-zyskac-piekne-stopy-na-wiosne/
Seminarium biznesowe dla kobiet - V…
Kobiety są lepszymi przedsiębiorcami niż mężczyźni, bo wnoszą w relacje i kontakty biznesowe...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Enea ma ich sporo, np. w Szczecinie widziałam przy urzędzie miasta i przy zarządzie...
Opinia na temat ziół ajurwedyjskic…
Wiecie co, piłam 2 takie herbatki z takich papierowych opakowań, na dnie był...