Szaszłyki z karkówki po krymsku

18 maja 2012, dodał: jolinka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg karkówki

1/2kg wędzonego boczku

2 duże cebule

10 ziaren ziela angielskiego

3-4 listki laurowe

1-1,1/2 litra soku pomidorowego

przyprawa do grilla Kamis

Przygotowanie:

Karkówkę i boczek pokroić w kostkę,cebulę w krążki.Karkówkę posypać przyprawą do grilla Kamis. Wszystko zalać sokiem pomidorowym na kilka godzin/najlepiej na 12 godzin/przynajmniej dwukrotnie przewrócić mięso.Nadziewać karkówkę na przemian z boczkiem i cebulę na patyki do szaszłyków i piec aż będą chrupkie i rumiane.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.