Szaszłyki z karkówki po krymsku

18 maja 2012,
dodał: jolinka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg karkówki

1/2kg wędzonego boczku

2 duże cebule

10 ziaren ziela angielskiego

3-4 listki laurowe

1-1,1/2 litra soku pomidorowego

przyprawa do grilla Kamis

Przygotowanie:

Karkówkę i boczek pokroić w kostkę,cebulę w krążki.Karkówkę posypać przyprawą do grilla Kamis. Wszystko zalać sokiem pomidorowym na kilka godzin/najlepiej na 12 godzin/przynajmniej dwukrotnie przewrócić mięso.Nadziewać karkówkę na przemian z boczkiem i cebulę na patyki do szaszłyków i piec aż będą chrupkie i rumiane.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...