Lekkie śniadanie z jajkiem

11 maja 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Kolejna wersja śniadaniowych kanapeczek na chrupkim pieczywie dla dbających o zbędne kilogramy ;)

Składniki:

2 kromki pieczywa chrupkiego

2 liście sałaty

2 małe jajka

(2 łyżeczki majonezu lekkiego)

szczypiorek

Jajka gotujemy, po obraniu kroimy w plastry. na pieczywo chrupkie kładziemy po liściu sałaty, na to jajko, delikatnie muskamy majonezem do smaku i obsypujemy szczypiorkiem. (Jeśli mamy na tyle silnej woli by odmówić sobie nawet tej odrobiny majonezu to tym lepiej ;)

file1305150541



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Lekkie śniadanie z jajkiem

  1. avatar agf pisze:

    haha :) czasem lubię sobie zaszaleć ;)

  2. avatar dietetyk medyczny pisze:

    Z tym majonezem, to faktycznie „DBAMY” o swoje zbędne kilogramy ;)
    bez majonezu (nawet „lekkiego”) znacznie lepiej – zamiast tego mały pomidor, garść kiełków i kiwi na deser :) :) :)

Dodaj komentarz