Śledź w cieście zapiekany pod puree ziemniaczano-jabłkowym

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź w cieście zapiekany pod puree ziemniaczano-jabłkowym

Czas : 30 minut

Składniki :

2 płaty śledzia z oleju ( duże )
3 średnie ziemniaki
1 jabłko
1 łyżka masła
szczypta soli
4 łyżki mąki
1 jajko
papryka mielona
pieprz mielony
2 łyżki mleka
4 łyżki utartego żółtego sera
1 cebula
olej do smażenia

Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić . Wymieszać jajko z mlekiem , mąką , cebulą . Doprawić solą , pieprzem , papryką . Ugotować ziemniaki razem z pokrojonym w ćwiartki jabłkiem w osolonej wodzie. Odcedzić i utłuc na puree . Wymieszać z masłem i serem .
Na patelni rozgrzać olej. Płaty śledziowe obłożyć ciastem cebulowym i smażyć na rumiano z obu stron .
W naczyniu do zapiekania ułożyć usmażone płaty śledziowe. Każdy przykryć warstwą puree ziemniaczano-jabłkowego .Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 20 minut .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...