Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym
Artykuł zewnętrzny
Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym
Czas : 10 minut
Składniki :
3 płaty śledzia marynowanego
½ szklanki pokrojonych w plasterki marynowanych pieczarek
½ marynowanej papryki
1 duży korniszon
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany kwaśnej – gęstej
pieprz mielony
cukier
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
½ łyżeczki musztardy
Płaty śledzia pokroić w paseczki , paprykę również , korniszona w pól plasterki. Zmieszać majonez z e śmietaną i musztardą. Połączyć śledzia, pieczarki, paprykę, korniszona, natkę pietruszki i sos. Wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem .
nadesłane: Babciagramolka