Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź marynowany w sosie majonezowo-śmietanowym

Czas : 10 minut

Składniki :
3 płaty śledzia marynowanego
½ szklanki pokrojonych w plasterki marynowanych pieczarek
½ marynowanej papryki
1 duży korniszon
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany kwaśnej – gęstej
pieprz mielony
cukier
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
½ łyżeczki musztardy

Płaty śledzia pokroić w paseczki , paprykę również , korniszona w pól plasterki. Zmieszać majonez z e śmietaną i musztardą. Połączyć śledzia, pieczarki, paprykę, korniszona, natkę pietruszki i sos. Wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i cukrem .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz