Sernik z kaszą jaglaną

11 czerwca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 3 szkl mąki
  • 350 g margaryny
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  jajka – 2 szt
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szkl cukru
    serowa warstwa:
  • 12 % 320 ml śmietany
  • białko – 1 szt
  • 1 szkl cukru
  • budyń śmietankowy – 2 szt
  • 1 garść wiórków kokosowych
  • ser biały – 1   (do sernika)
  • kasza – 3/4szkl

Gotuję kaszę jaglaną, odstawiam do wystygnięcia.
Przygotowuję ciasto mieszając wszystkie składniki mikserem:
mąkę, pokrojoną w kostkę margarynę, proszek do pieczenia, kakao, cukier oraz 2 jajka.
Smaruję blaszki tłuszczem (wychodzą dwie po ok. 27 cm średnicy) i wykładam ciastem.
Piekę w 180 st przez 30 minut.
Miksuję ser ze śmietaną, białkiem, cukrem i budyniem śmietankowym.
Dodaję powoli wystudzoną kaszę jaglaną i mieszam.
Wylewam masę serową na spód (po połowie na każdy) i posypuje wiórkami kokosowymi.
Piekę jeszcze ok. 45 minut w 180 st.

file1402477325



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz