Sałatkowa wariacja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- mieszanka sałat
- pół papryki czerwonej
- 4-5 rzodkiewek
- 1 pomidor
- pół cebuli czerwonej
- kiełki
- ser feta
- kromka chleba białego
- 1 pierś z kurczaka
- Sos sałatkowy Winiary „Wiosenny ze szczypiorkiem”
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek
- Winiary Sos sałatkowy Wiosenny ze szczypiorkiem
Przygotowanie:
Sałatę rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Kroimy w kostkę pomidora, paprykę, rzodkiewki, kiełki i cebulę i dodajemy do sałaty.
Przygotowujemy sos sałatkowy wg. przepisu na opakowaniu. Dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy.
Ser feta kroimy w kosteczkę i dodajemy do sałatki.
Kromkę chleba kroimy w kwadraciki, podsmażamy na patelni na maśle, dodając czosnku. Gotowe grzanki układamy na sałacie.
. Kroimy w paseczki i układamy dookoła w misce.
SMACZNEGO