Sałatka ziemniaczana

28 stycznia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

lekka sałatka ziemniaczna o winnym posmaku, porcaj: 306 kcal

– 50 dag ziemniaków
– cebula
– 4 łyzki oleju
– biały ocet winny
– pęczek rzodkiewek
– szczypiorek
– sól, pieprz, koperek

ziemniaki ugotować, obrać, pokroic w plasterki, cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oleju, dodać resztę oleju i ocet winny do smaku, sosem polać ziemniaki, oprószyć sola i pieprzem, odstawić aby przestygła. Rzodkiewki pokroić w plasterki, szczypior posiekać, dodać do ziemniaków, całość wymieszać, odstawić do lodówki na pół godziny, podawać udekorowaną koperkiem o łodygami szczypiorku.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...