Sałatka z ryżem i warzywami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sałatka z ryżem i warzywami

24 maja 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Lekka, smaczna i zdrowa sałatka na każdą porę dnia.

Składniki:

  • Ryż (ok 1-2 torebek, w zależności od wielkości porcji, którą chcemy przygotować)
  • Pomidory (ok 2 sztuk)
  • Papryka czerwona
  • Kapusta pekińska
  • Puszka kukurydzy
  • Szczypiorek
  • Jogurt naturalny (można zastąpić również śmietaną do sałatek – jogurt jest zdrowszy :))
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory i paprykę pozbawić gniazd i pokroić w kostkę. Kilka liści kapusty pekińskiej wypłukać pod kranem i poszatkować, szczypiorek posiekać Z kukurydzy odsączyć wodę i wsypać do miski razem z pokrojoną papryką, pomidorami, posiekanym szczypiorkiem i kapustą. Dolać jogurtu, lub śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Bon appetit

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Sałatka z ryżem i warzywami

  1. avatar dietetyk medyczny pisze:

    Świetna sałatka na II śniadanie – ja bym ryż wymieszała pół na pół biały z brązowym – wtedy byłoby po prostu super!! :)

Dodaj komentarz