Sałatka z mięskiem sojowym
Artykuł zewnętrzny
składniki
4 szt kotlety sojowe,
1 garść fasolka szparagowa,
1 szt pomidor,
szczypior,
2 szt jajko,
pieprz,
koperek,
olej kujawski,
Sól,
uniwersalna przyprawa
Fasolkę obieramy odcinając końce i kroimy ją na mniejsze kawałki . Gotujemy ją w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gdy fasolka jest prawie gotowa dodajemy do niej kotlety sojowy i chwilę zostawiamy w gorącej wodzie fasoli . Następnie odcedzamy . Studzimy fasolkę i kotlety. Jajko gotujemy na twardo,po ugotowaniu kroimy w ćwiartki . Pomidora myjemy kroimy na kawałki .; Szczypior i koperek kroimy dodajemy do sałatki . Wszystkie składniki lekko mieszamy . doprawiamy solą i pieprzem .Kropimy olejem