Sałatka z fetą i pieczonymi brzoskwiniami

17 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 dojrzałe brzoskwinie bez pestek
– sok z cytryny
– listki świeżej mięty
– marynowana feta około 300 gram
– czerwona cebula
– różne rodzaje sałaty
– pieprz

Brzoskwinie pokroić w trójkąciki, skropić sokiem z cytryny i piec w nagrzanym piekarniku około 3 minuty lub na grillu, listki mięty posiekać, wymieszać w salaterce liście sałaty, dodać pokrojoną w kostkę fetę, obraną czerwoną cebulę w cienkie piórka, sałatę wymieszać z fetą i 2 łyżkami zalewy olejowej od fety, na wierzchu położyć upieczone brzoskwinie, posypać czarnym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...