Sałatka z fetą i pieczonymi brzoskwiniami

17 listopada 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 dojrzałe brzoskwinie bez pestek
– sok z cytryny
– listki świeżej mięty
– marynowana feta około 300 gram
– czerwona cebula
– różne rodzaje sałaty
– pieprz

Brzoskwinie pokroić w trójkąciki, skropić sokiem z cytryny i piec w nagrzanym piekarniku około 3 minuty lub na grillu, listki mięty posiekać, wymieszać w salaterce liście sałaty, dodać pokrojoną w kostkę fetę, obraną czerwoną cebulę w cienkie piórka, sałatę wymieszać z fetą i 2 łyżkami zalewy olejowej od fety, na wierzchu położyć upieczone brzoskwinie, posypać czarnym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...