Sałatka z fetą i pieczonymi brzoskwiniami

17 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 dojrzałe brzoskwinie bez pestek
– sok z cytryny
– listki świeżej mięty
– marynowana feta około 300 gram
– czerwona cebula
– różne rodzaje sałaty
– pieprz

Brzoskwinie pokroić w trójkąciki, skropić sokiem z cytryny i piec w nagrzanym piekarniku około 3 minuty lub na grillu, listki mięty posiekać, wymieszać w salaterce liście sałaty, dodać pokrojoną w kostkę fetę, obraną czerwoną cebulę w cienkie piórka, sałatę wymieszać z fetą i 2 łyżkami zalewy olejowej od fety, na wierzchu położyć upieczone brzoskwinie, posypać czarnym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.