Sałatka z brokułem, fetą, kukurydzą i prażonym słonecznikiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1 brokuł
- 1 opakowanie sera feta
- 1 1/2 puszki kukurydzy
- 2 ząbki czosnku
- słonecznik ( ilość wedle uznania)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- troszkę masła ( do uprażenia słonecznika)
Brokuł podzielić i ugotować. Jak wystygnie wrzucić do miski, dodać pokrojony w kostkę ser feta. Kukurydzę przełożyć na sitko, odsączyć, dodać do reszty. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Na końcu wymieszać z majonezem i śmietaną.
Na patelni rozpuścić masło i wrzucić słonecznik. Prażyć do momentu, aż zacznie robić się złoty. Po wystudzeniu posypać sałatkę.