płaty śledziowe  2 – 3 szt
ananas 1 szt
jabłko  kwaśne  1 szt
cebula 1 szt
buraki czerwone  gotowane
majonez napoleoński  1 słoik  mały
Płaty śledziowe moczymy w wodzie, aż nie będą słone. Kroimy w kostkę. Ananasa, jabłko i cebulę kroimy w kostkę. Robimy sałatkę warstwową. Najpierw kładziemy śledzia, na śledzia cebulę, jabłko, majonez, ananas, buraczki (doprawione solą, cukrem i octem) i znów śledź, cebula, jabłko, majonez, ananas, buraczki. Ananas może być z puszki ale lepszy świeży.
 
         
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          