Sałatka ryżowa z kalafiorem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sałatka ryżowa z kalafiorem

26 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sałatka z kalafiorem i ryżem: podawać z ciemnym pieczywem, 1 porcja to 331 kcal

– 1 kalafior
– 1 pęczek rzodkiewek
– 3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryzu
– po 1/2 szklanki pokrojonych w paski papryki czerwonej i ogórka
– 1 łyżka koperku
– sos: 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyzka majonezu light, 1 łyżka keczupu i soku z cytryny, sól i pieprz

Kalafiory umyć, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, rzodkiewki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, majonez wymieszać z jogurtem i keczupem, doprawić sokiem i solą oraz pieprzem. Warzywa wymieszać z ryżem i koperkiem, polać sosem, przybrać kiełkami lub szczypiorkiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...