Sałatka ryżowa z kalafiorem

26 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sałatka z kalafiorem i ryżem: podawać z ciemnym pieczywem, 1 porcja to 331 kcal

– 1 kalafior
– 1 pęczek rzodkiewek
– 3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryzu
– po 1/2 szklanki pokrojonych w paski papryki czerwonej i ogórka
– 1 łyżka koperku
– sos: 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyzka majonezu light, 1 łyżka keczupu i soku z cytryny, sól i pieprz

Kalafiory umyć, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, rzodkiewki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, majonez wymieszać z jogurtem i keczupem, doprawić sokiem i solą oraz pieprzem. Warzywa wymieszać z ryżem i koperkiem, polać sosem, przybrać kiełkami lub szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...