Ryżowe danie o smaku jaśminowym

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki

  1. 3 szklanki wody
  2. 1 torebka herbaty jaśminowej
  3. 1 kostka bulionu z warzyw
  4. 1 1 / 2 szklanki brązowego ryżu niegotowanego
  5. 1 łyżka masła
  6. 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

Wlać 3 szklanki wody i wrzucić torebkę herbaty do dużego rondla, doprowadzić do wrzenia. Usunąć torebkę z wrzącej wodą. Dodać ryż i kostkę bulionu do  wody, powrót do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do minimum. Gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Wymieszać z masłem. Posyp ryż posiekaną kolendrą.

file1310977009



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...