Ryżowe danie o smaku jaśminowym

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki

  1. 3 szklanki wody
  2. 1 torebka herbaty jaśminowej
  3. 1 kostka bulionu z warzyw
  4. 1 1 / 2 szklanki brązowego ryżu niegotowanego
  5. 1 łyżka masła
  6. 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry

Wlać 3 szklanki wody i wrzucić torebkę herbaty do dużego rondla, doprowadzić do wrzenia. Usunąć torebkę z wrzącej wodą. Dodać ryż i kostkę bulionu do  wody, powrót do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do minimum. Gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Wymieszać z masłem. Posyp ryż posiekaną kolendrą.

file1310977009



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...