Rybne roladki ze szpinakiem

31 lipca 2013,
dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 szalotka
– łyżka masła
– 150 gram szpinaku
– łyżka śmietanki kremówki
– 2 łyżki startego żółtego sera
– 3 pomarańcze
– marchewka
– 6 filetów soli
– natka pietruszki
– sól
– pieprz, gałka muszkatołowa

Szalotkę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Dodać szpinak, ser, śmietankę, doprawić do smaku. Chwilkę pogotować na małym ogniu i przestudzić. Pomarańcze obrać, z jednej wycisnąć sok, dwie podzielić na cząstki – odłożyć. Na filety rybne wycisnąć nieco soku pomarańczowego, oprószyć solą. Marchew obrać, pokroić wzdłuż na cienkie plastry długości 6 cm. Na filetach rozsmarować nadzienie szpinakowe, zrolować, spiąć wykałaczkami, zawinąć w folię aluminiową – w folii zrobić małe dziurki. Na folii ułożyć plastry marchwi i cząstki pomarańczy, polać pozostałym sokiem z pomarańczy. Roladki zapiekać około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Na talerzach rozłożyć marchewki, pomarańcze, pośrodku roladki, udekorować natką itp



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...