Rybne roladki ze szpinakiem

31 lipca 2013, dodał: eastgirl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 szalotka
– łyżka masła
– 150 gram szpinaku
– łyżka śmietanki kremówki
– 2 łyżki startego żółtego sera
– 3 pomarańcze
– marchewka
– 6 filetów soli
– natka pietruszki
– sól
– pieprz, gałka muszkatołowa

Szalotkę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Dodać szpinak, ser, śmietankę, doprawić do smaku. Chwilkę pogotować na małym ogniu i przestudzić. Pomarańcze obrać, z jednej wycisnąć sok, dwie podzielić na cząstki – odłożyć. Na filety rybne wycisnąć nieco soku pomarańczowego, oprószyć solą. Marchew obrać, pokroić wzdłuż na cienkie plastry długości 6 cm. Na filetach rozsmarować nadzienie szpinakowe, zrolować, spiąć wykałaczkami, zawinąć w folię aluminiową – w folii zrobić małe dziurki. Na folii ułożyć plastry marchwi i cząstki pomarańczy, polać pozostałym sokiem z pomarańczy. Roladki zapiekać około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Na talerzach rozłożyć marchewki, pomarańcze, pośrodku roladki, udekorować natką itp



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D