Rubinowa zaprawa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Rubinowa zaprawa

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupełnie nie wiem do jakiej kategorii to zakwalifikować – marynaty , sosy, dresingi ?

Czas : 45 minut

Składniki :

  1. 1/2 szklanki soku z buraków
  2. 2 pełne łyżeczki miodu
  3. 5 łyżeczek sosu sojowego jasnego
  4. 1/3 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu

Sok z buraków , miód , sos sojowy i pieprz gotować tak długo na małym gazie aż zmniejszy objętość o połowę .

Używać jako zaprawę do barszczu, surówki z buraczków , sos do innych surówek , zimny sos do mięs , wędlin , serów, warzyw surowych ( jako dip )  carpaccio z ugotowanych buraczków .

Można zrobić więcej i zawekować w małych słoiczkach

file1292846171



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz