Rubinowa zaprawa

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupełnie nie wiem do jakiej kategorii to zakwalifikować – marynaty , sosy, dresingi ?

Czas : 45 minut

Składniki :

  1. 1/2 szklanki soku z buraków
  2. 2 pełne łyżeczki miodu
  3. 5 łyżeczek sosu sojowego jasnego
  4. 1/3 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu

Sok z buraków , miód , sos sojowy i pieprz gotować tak długo na małym gazie aż zmniejszy objętość o połowę .

Używać jako zaprawę do barszczu, surówki z buraczków , sos do innych surówek , zimny sos do mięs , wędlin , serów, warzyw surowych ( jako dip )  carpaccio z ugotowanych buraczków .

Można zrobić więcej i zawekować w małych słoiczkach

file1292846171



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...