Prażoki do kwaśnicy

22 listopada 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Prażoki – podawane obowiązkowo do kwaśnicy (kapuśniaku) przygotuj następująco:

składniki:

3 kg ziemniaków,
1 szklanka  mąki pszennej,
sól

Przygotowanie:

Ziemniaki gotować. Około 5 minut przed końcem gotowania dosypać mąkę, przykryć pokrywką i gotować do momentu gry ziemniaki staną się miękkie. Wodę powoli i delikatnie odlać, aby mąka została w garnku. Całość ubijamy tłuczkiem do wyrobienia jednolitej masy. Łyżką wykładać na talerz. Przed podaniem polać tłuszczem ze skwarkami i podsmażoną cebulką.]

Zobacz również:

  1. Kwaśnica z ziemniakami
  2. Diabelski kociołek
  3. Jesienny kociołek z zacierkami
  4. Gorący kociołek meksykański
  5. Rozgrzewający kociołek na zimę
  6. Jednogarnkowe danie z fasoli i ziemniaków
  7. Pyszne zupy czytelników



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...